Besni ve Gölbaşı ilçelerinde yer alan Keysun ve Kızılin ovalarının sulanmasına büyük katkı sağlayacak baraj, 460 milyon metreküp su depolama kapasitesiyle bölge tarımı için stratejik bir yatırım niteliği taşıyor.

223 bin 310 dekar tarım arazisinin sulanmasını sağlayacak olan Çetintepe Barajı ile birlikte bölgedeki tarımsal üretimde verimliliğin artırılması, ürün çeşitliliğinin geliştirilmesi ve çiftçilerin üretim kapasitesinin güçlendirilmesi hedefleniyor. Söz konusu yatırımın aynı zamanda Adıyaman’ın ekonomik ve sosyal kalkınmasına da önemli katkılar sunması bekleniyor.

DSİ Tarafından Tamamlanan 563 Adet Tesisin Toplu Açılış Töreninde Açılış programına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Tarım ve Orman Bakanımız İbrahim Yumaklı video konferans yöntemiyle katıldı. Baraj sahasında düzenlenen programa Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ahmet Gümen, Adıyaman Tarım ve Orman İl Müdürü Abdulkadir Akkan ile Adıyaman milletvekilleri Doç. Dr. Resul Kurt, Doç. Dr. İshak Şan, Mustafa Alkayış ve Hüseyin Özhan katıldı.

 

Programda yapılan konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından kurdele kesilerek Çetintepe Barajı resmen hizmete açıldı.