Adıyaman Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ilaçlama ekipleri, uzun süredir Adıyaman’ı etkisi altına alan yağışların ardından oluşabilecek haşere ve sivrisinek sorununa karşı larva mücadelesini aralıksız sürdürüyor.
LARVA VE HAŞERE MÜCADELESİ AYNI ANDA YAPILIYOR
Ekipler, özellikle yağışlar sonrası oluşan su birikintileri, inşaat temelleri, dere yatakları ve arıtma alanlarında yoğun ilaçlama çalışması yürütürken, kent genelindeki yaşam alanlarında da kanalizasyon bacaları, bodrum katlar ile malzeme birikintilerinin bulunduğu bölgelerde haşereye karşı mücadele gerçekleştiriyor.
BAŞKAN TUTDERE: “HALK SAĞLIĞINI ÖNCELİĞİMİZ OLARAK GÖRÜYORUZ”
Başkan Tutdere, yürütülen çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamada, halk sağlığını korumaya yönelik tedbirlerin kararlılıkla sürdürüldüğünü vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:
“Yağışların ardından oluşan su birikintileri, haşere üremesi açısından ciddi risk taşıyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğümüze bağlı ilaçlama ekiplerimiz, kentimizin dört bir yanında larva ve haşereyle mücadeleyi titizlikle sürdürüyor. Amacımız, vatandaşlarımızın daha sağlıklı ve huzurlu bir çevrede yaşamalarını sağlamak. Bu doğrultuda çalışmalarımız kesintisiz devam edecek.”

