Adıyaman Üniversitesi Merkezi Araştırma Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (ADYÜMLAB) çiğ süt ve dondurma numunelerinin mikrobiyolojik analizleri yapılmaya başlandı. Yapılan analizler sayesinde süt ve süt ürünlerinin Türk Gıda Kodeksi standartlarına uygun olup olmadıkları belirleniyor. Konuyla ilgili konuşan ADYÜMLAB Müdürü Doç. Dr. Murat Genç, çiğ süt ve dondurmanın mezofilik aerobik bakteri sayımı ve somatik hücre sayımına değinerek, analizlerin Türk Gıda Kodeksi mikrobiyolojik kriterler tebliğine göre yapıldığının altını çizdi. Mezofilik aerobik bakteri sayımının insan sağlığı için öneminden bahseden Doç. Dr. Genç, “Halkımızın sağlığı için çalışmaya devam ediyoruz.  Merkezimizde çiğ süt ve dondurma numunelerinin mikrobiyolojik analizlerini yapıyoruz. Sütün kalitesi, bakteri oranı ve meme sağlığı ile ilgili veriler hazırlıyoruz. İlimizde süt ve süt ürünleri ile alakalı işletmelerle analizler için bir araya geliyoruz. Bu ve benzeri analizler için hem makine ve ekipman hem de personel anlamında eksiksiz bir merkez haline geldik, laboratuvarımızın çalışmalarını bundan sonraki süreçlerde daha fazla çeşitlendirmek ve ilimize daha iyi hizmet vermek en büyük temennimiz... Bilimi ve bilim insanlarını koşulsuz bir biçimde destekleyen ve her zaman yanımızda duran kıymetli Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Turgut hocamıza da teşekkür ediyoruz.” dedi.