Covid-19 nedeniyle restoranların kapalı olması ve sokağa çıkma kısıtlamaları döneminde balık satışlarının artması esnafın yüzünü güldürüyor. Coronavirüs (Covid-19) birçok sektörü olumsuz etkilerken balık satışlarını arttırdı. Adıyaman’da balıkçılık yapan esnaf, pandemi sürecinde halkın balığa büyük bir rağbet gösterdiğine dikkat çekti. Özellikle virüsün yayılımında artış olduğu dönemde vatandaşların bağışıklık sistemlerini güçlendirmek amacıyla omega-3 deposu olan balığa talebin arttığını belirten esnaf, balık fiyatlarının da düştüğünü belirtti. İçerisinde Atatürk Barajını barından Adıyaman’da balık üretim ve tüketiminde ön sıralarda bulunuyor. Balık fiyatlarının düşmesi ile halkın da balığa olan talebini artırdığına dikkat çeken esnaf, tezgâhlardaki halkın kırmızı et yerine balığı tercih etmeye başladığını ifade etti. Pandemi sürecinde balığa olan talebin arttığını ifade eden esnaftan Karadeniz Balıkçılık sahibi Mustafa Kaplan, esnafın bu süreçte artan balık satışlarından memnun olduğunu söyledi. Atatürk Barajı sularında bahar mevsiminde dev turna balıklarının çıkabildiğini belirten Kaplan “Zaman zaman Atatürk Barajının bölgesinde balıkçıların oltasına dev turna balıkları takılıyor. Bizde bunları tezgahımızda sergiliyoruz. Tezgahta sergilenen 170-190 santim santim boyundaki balıklar müşterilerinde büyük ilgisini çekiyor. “dedi. “BALIĞA İLGİ ARTTI” Karadeniz Balıkçılık İşletme Sahibi Mustafa Kaplan, balık tüketiminde artış yaşandığını söyleyerek “Bu yıl fazla çeşit olmamasına rağmen Adıyaman halkının yavaş yavaş balık kültürüne adapte olduğunu gördük. Tüm balıkçı arkadaşlar balıkları temizliyor. Fırınlık birde kızartmalık balıkta oluyor, isteyen olursa kızartmalık alıp götürüp evde rahatlıkla mutfağı kokmadan sofralarında tüketebiliyorlar. Bu yıl barajlarda diyebilirim ki, hiç balık yok büyük sazan yok, olanda zaten bize yetişmiyor." dedi. Kaplan vatandaşa cazip gelen balık türlerinin, hamsi, isravit, çupra, levrek, somon ve alabalık olduğuna değinerek, "Zaten Adıyaman’ın tükettiği birkaç çeşit balık var onların hepsi de alışkın olduğu için o tür çeşitleri tüketiyorlar. 7’den 70’e herkese balık yemeyi tavsiye ederiz, sağlıklı bir ürün kimseye bir yan etkisi yok, zararı yok faydası var. Herkesin de tüketmesini isteriz, bazı çocuklar kokudan dolayı yemiyorlar ama ailelerinin yedirmelerini isteriz tabi, sağlık bakımından bugün varız, yarın yokuz ama bu nesil tükenmesin, devam etsin." şeklinde ifade etti.