Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV) Adıyaman İl Başkanı Yusuf Babar, Adıyaman Basın Kartı Sahipleri Derneği Başkanı Murat Çeliker'i makamında ziyaret etti. Samimi bir atmosferde gerçekleşen ziyarette, Adıyaman'ın gündemi, basının toplumdaki rolü ve 6 Şubat depremlerinin ardından yürütülen çalışmalar üzerine kapsamlı değerlendirmelerde bulunuldu.
Ziyarette, yerel basının kamuoyunun doğru bilgilendirilmesindeki önemi, gazetecilerin zor şartlar altında yürüttüğü görevler ve Adıyaman'ın yeniden ayağa kalkma sürecindeki katkıları ele alındı. Karşılıklı fikir alışverişinin yapıldığı görüşmede, basının toplumsal dayanışmayı güçlendiren en önemli unsurlardan biri olduğu vurgulandı.
“Basın, milletimizin ortak vicdanıdır”
Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan TÜRKAV Adıyaman İl Başkanı Yusuf Babar, basının demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından biri olduğunu belirterek, özellikle yerel basının halk ile kurumlar arasında güçlü bir köprü görevi gördüğünü söyledi.
Babar, “Basın; doğru, tarafsız ve ilkeli habercilik anlayışıyla toplumun gözü, kulağı ve sesi olmayı sürdüren çok önemli bir kamu hizmeti yürütmektedir. Özellikle yerel basın, şehirlerin hafızasını oluşturan, vatandaşın sorunlarını gündeme taşıyan ve çözüm süreçlerine katkı sunan önemli bir güçtür.” dedi.
6 Şubat depremlerinin ardından Adıyaman basınının büyük fedakârlık gösterdiğini ifade eden Babar, şöyle konuştu: “Asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat depremlerinde Adıyaman basını çok zor şartlar altında görev yaptı. Kendi acılarını yaşayan gazetecilerimiz, tüm imkânsızlıklara rağmen sahadan ayrılmadı. Enkaz başında, çadır kentlerde, konteyner kentlerde ve şehrimizin dört bir yanında yaşanan gelişmeleri kamuoyuna ulaştırarak büyük bir sorumluluk üstlendiler. Adıyaman basını o süreçte sadece haber yapan bir kurum değil, halkın gözü, kulağı ve sesi olmuştur. Bu fedakârlıkları her zaman takdirle anıyoruz.”
Babar, nazik ev sahipliği dolayısıyla Dernek Başkanı Murat Çeliker'e teşekkür ederek, tüm basın mensuplarına çalışmalarında başarılar diledi.
“Basın, toplumun hafızasıdır”
Adıyaman Basın Kartı Sahipleri Derneği Başkanı Murat Çeliker ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, TÜRKAV İl Başkanı Yusuf Babar'a teşekkür ederek; “Yusuf Babar’ın nazik ziyareti bizleri memnun etmiştir. Adıyaman'ın gelişimi, toplumsal birlik ve beraberliği ile şehrimizin geleceğine ilişkin yapılan her istişareyi çok kıymetli buluyoruz. Basın olarak amacımız, halkımızın doğru ve güvenilir bilgiye ulaşmasını sağlamak, kamu yararını gözeten habercilik anlayışıyla görevimizi sürdürmektir” ifadelerini kullandı.
6 Şubat depremlerinin ardından Adıyaman basınının büyük bir sınav verdiğini belirten Başkan Murat Çeliker, şunları söyledi: “Depremde birçok meslektaşımız evini, iş yerini, yakınlarını kaybetmesine rağmen görevini bırakmadı. Gazetecilerimiz, yaşanan acıları tüm Türkiye'ye ve dünyaya duyururken aynı zamanda yardım çalışmalarının koordinasyonuna da önemli katkılar sundu. Yerel basın, vatandaş ile devlet arasında güçlü bir iletişim köprüsü oldu. Bundan sonra da şehrimizin sorunlarını, beklentilerini tarafsız, ilkeli ve sorumlu gazetecilik anlayışıyla kamuoyuna aktarmaya devam edeceğiz.”

