ASLANTÜRK “HUKUK FAKÜLTESİ ADIYAMAN’IN PRESTİJİNİ ARTIRIR” Adıyaman Esnaf ve Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı Abuzer Aslantürk, Hukuk Fakültesinin YÖK tarafından kararının alınması halinde Adıyaman Hukuk Fakültesine 1 milyon 500 TL destek vereceklerini, hukuk fakültesiyle Adıyaman’ın prestijini artacağını dile getirdi. Adıyaman Esnaf Sanatkârlar ve Kredi Kooperatifi Başkanı Abuzer Aslantürk’ün hukuk fakültesi mücadelesi sürüyor. Daha önce Adıyaman’ın fakültelerinden biri olan Fen Edebiyat Fakültesini kazandıran esnafın ağabeyi Aslantürk, hukuk fakültesini de kazandırmak için çabalarına devam ediyor. Hukuk fakültesini Adıyaman’a kazandırmak isteyen Aslantürk, fen edebiyat fakültesini Adıyaman’a kazandırmak için çok çaba harcadıklarını belirtti. Adıyaman Üniversitesi’ne büyük katkılar sağlayan Adıyaman Esnaf ve Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı Abuzer Aslantürk, odalarına bağlı esnaf kütüphanesinde ders çalışan öğrencileri gördüğünde mutlu olduğunu belirterek, asıl hedeflerinin Adıyaman'a hukuk fakültesi kazandırmak olduğunu ve bu konuda odanın tüm kira gelirlerini 25 yıldır eğitime harcadıklarını belirtti.
  • PARA HAZIR, EKİP HAZIR
30 yıldır tüm dükkan, kira gelirlerini bir kuruşuna dahi dokunmadan eğitime harcadıklarını anlatan Aslantürk, şunları kaydetti: "Şu an salonumuz yeterli değil. Allah’ım imkan verirse bir gün bu odayı yıkıp yada satıp 300 veya 500 öğrencimize çalışma ortamı sağlayıp, hatta modern imkanlar ile donatılmış kütüphane yapmayı düşünüyorum. Önümüzdeki günlerde bununla ilgili çeşitli faaliyetlerimiz olacaktır. Bu amaç ile ben buradan tüm odalara sesleniyorum, onlar da imkânlarını eğitim alanında kullanırlarsa çok sevinirim. 2012 yılında yapmış olduğumuz genel kurulda aldığımız karara istinaden Adıyaman'da hukuk fakültesinin yapılması yönünde oda olarak karar aldık. Paramız hazır. Şu anda tek amacımız 1 milyon 500 bin lirayı Adıyaman'da hukuk fakültesine harcamaktır. Bu konuda Adıyaman Üniversitesi senatosu karar alıp YÖK'e gönderdiler. YÖK'ten onayın çıkması için Adıyaman milletvekillerine çok büyük işler düşmekte. Bu konuda vekillerimizden destek bekliyorum. Eğer hukuk fakültesi kurulursa, fen edebiyat fakültesine ilaveten 10 bin metre kare alanı olan bir hukuk fakültesi inşa etmeyi vaat ediyorum. Hoca konusunda da sıkıntımız yok. Karar alınsın 90 gün içerisinde ekip hazır. Hukuk fakültesi Adıyaman’ın prestijini arttıracaktır."
  • GÜNDÜZ’ÜN KATKISI ÇOK OLDU
Adıyaman Üniversitesi kurucu Rektörü Prof. Dr. Mustafa Gündüz’ün Adıyaman’a ve üniversiteye katkılarının büyük olduğunu belirten Aslantürk, “ Mustafa hoca rektör olduktan sonra 13 fakültenin kararını 45 gün içerisinde çıkardı. Öğrenci sayımızı arttırdı. Adıyaman ve üniversite bağını çok güzel kurdu. 25 yılda İnönü Üniversitesi’nin kavuşamadığı fakülteleri Adıyaman’a kazandırdı. Eğer devam etseydi şuanda 20 fakültemiz olurdu. 40 bin üzerinde öğrencimiz eğitim görürdü. Ahi Evran geleneğinden geldiklerini belirten Aslantürk,” Güçlü ilişkilerimiz diğer toplumsal örgütlerin dikkatini çekmiştir. Esnaf ve sanatkârlar kooperatifimizin temsilcisi olarak taşıdığımız ağır sorumluluğun bilincindeyiz. Bu kurumda görev aldığımız günden bu güne dek sorumluluk bilinciyle esnaf ve sanatkârlarımıza daha faydalı olmak kooperatifimizi daha çağdaş bir yapıya kavuşturmak adına yönetimimiz, denetimimiz ve çalışanlarımızla yoğun çaba sarf etmekteyiz. Bu görevi üslendiğimiz günden beri bana ve arkadaşlarıma olan güven ve desteğinizden dolayı büyük mutluluk duyduğumuzu ve sizden aldığımız güçle her türlü sorunun üstünden geleceğimizi belirtmek isterim. Kendimizi çok şanslı hissediyoruz. Çok az insana nasip olacak sıkıntısız bir görev yapmaktayız. Her şeyimiz helaldi. Sevgimiz de, saygımız da kazancımızda beni ve çalışma arkadaşlarımı göreve getirenleri mahcup ettirmediğimize inanıyoruz. Her dakikamız küçük esnaf ve sanatkârımızın daha iyiye daha güzele erişebilmesi düşünceleriyle geçti. Sizler yıllardır bıkmadan usanmadan bana ve mesai arkadaşlarıma destek verdiniz. Bizlere gösterdiğiniz inanç, güven ve sevgiye layık olmayı kendimize görev kabul ettik.” Dedi.
  • BEKLENTİMİZ OLUMLU OLACAKTIR
Eğitim ve öğretime yaptığı çalışmalarla adından sıkça söz ettiren Aslantürk, “Eğitim öğretim: çırağımıza, kalfamıza, ustamıza ve esnafımıza rasyonel karar alma davranış ve tutum alışkanlık ve anlayışlarında olumlu değişmeler yapmayı amaçlayan bilgi görgü ve yeteneklerimizi artıran ve açığa çıkaran önemli unsur olduğu için eğitim çalışmalarına imkânlarımız ölçüsünde katkı sunmaktayız. Bu nedenle 2012 yılında yapılan genel kurulda alınan karar doğrultusunda Adıyaman Üniversitesi kampus alanında daha önce kooperatifimiz tarafından yaptırılan fen edebiyat fakültesi binasına ilaveten hukuk fakültesi binasının yapımı için karar aldık. Bu kararımızı Adıyaman Üniversitesine arz ederek üniversite senatosundan,  geçirilmesi talebinde bulunduk. Üniversite senatomuz tarafından talebimiz uygun bulunarak hukuk fakültesi ile ilgili karar alınarak yüksek öğretim kurumu başkanlığına gönderilmiştir. Bu kararın çıkmasına katkı sunan tüm üniversite senato üyelerine minnet ve şükranlarımızı temsil ettiğim siz ortaklarımız adına arz ederim. YÖK genel kurulunda kararın onaylanması ve hükümetimiz tarafından uygun bulunması için 2012 yılında YÖK başkanlığına kooperatif adına müracaata bulunduk. Bu konu ile ilgili milletvekillerimizle sürekli temas halindeyiz. Adıyaman esnaf ve sanatkârların bu özlemine,  bu beklentisine olumlu yanıt verilebileceği kanaatindeyim” Şeklinde konuştu. Aslantürk, Adıyaman Üniversitesi yeni Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut’un isabetli bir karar olduğunu belirterek “Esnaf odaları olarak yeni dönemde üniversitemizden beklentilerimiz çok yüksek. Çünkü, üniversitemiz artık emin ellerde. İnanıyorum ki çok güzel proje ve etkinliklerle birlikte üniversitemiz önemli bir bilim yuvası haline gelecektir. Şahsım ve temsil ettiğim kurumum adına Prof. Dr. Mehmet Turgut hocamıza başarılar diliyorum.” dedi.