Adıyaman’ın bütün vekilleri canla başla çabalıyor ve ellerinden geldikleri kadar Adıyaman’a faydalı olmaya çalıştıklarını düşünmekteyim.

Bu çabaları yeterli mi?

Kesinlikle yeterli değil.

Yerle yeksan olan Adıyaman’ı eski haline dönmesi için iyi bir eforla çalışıldığının bilincindeyiz ancak yapılan çalışmaların yeterli olduğunu söyleyemeyiz.

Bütün vekillerden Adıyaman’ın sorunlarını çözebilmeleri için birlikte hareket etmelerini ve bir ARGE birimi kurmalarını ve bu minvalde çalışmalarını beklemekteyiz.

Bütün Partilerin il Başkanları ile vekillerin kafa kafaya verip kafa karışıklıklarını gidermelerini bekliyoruz.

Şimdi birleşme vakti ve kırgınlıkları bir kenara bırakıp, bir yılın analizini yaparak eksik kalınan tarafların planlanması yapılmalı.

Ayrılık, aykırılık ve düşmanlık gibi olumsuz durumların bizleri bitireceğini herkes tarafından bilinmesini istiyorum

Yerel seçimlerden sonra Adıyaman’ın kanaat önderlerinin liderliğinde bir platform kurulması ve her çalışmanın tarafsızlık ilkesiyle yönetilmesi halinde Adıyaman dirilecektir.

Adıyaman’da yaşayan vatandaşlar, çektikleri sıkıntılar nedeniyle ne yaptıklarını ve ne istediklerini bilemeyecek durumda olduğunu gözlemlemekteyiz.

Bunun en önemli nedeni de yaşam standartlarının çok kötü durumda olması ve ekonomik bunalımda olmalarına bağlayabiliriz.

Herkesten ayrı bir ses gelmekte, herkes suskunluğa gömülmüş durumda ve depremin verdiği acının etkileri halen devam etmekte.

Barınma sıkıntılarının devam etmesi ayrı bir sıkıntı olduğunu belirtmeye gerek duymuyorum.

Her şey göz önünde.

Bu nedenle Adıyaman’ da vekil olmak çok zor bir durum.

Herkes birilerinde bir şeyler beklemek zorunda ve isteklerin yerine getirebilecek makamda vekiller bulunmakta.

İşte tam burada kafalar karışık ve ne isteyeceğimizi bilmeden sorunlar sarmalında isteklerimizin sıralamasını ve önceliğini karıştırıyoruz.

Vatandaşın vekillerden ayrı bir beklenti içinde, Cumhurbaşkanından beklentileri ve istekleri çok farklı olduğunu görünce üzüldüm.

Vatandaş ne istediğini bilmiyor ve bu bilinmezliğin vekilleri zor durumda bıraktıklarını düşünmeye başladım.

Daha önce Adıyaman vekilleriyle görüşüp bir yazı dizisi yazmaya çalışmıştım.

Güne Bakış gazetesinde yazdığım ‘’Deprem sonrası Adıyaman’a Dönüş ‘’ yazımın içeriğine benzer vidosunu çekip sosyal medyada yayınlayan Ahmet Aydın’ın duygularına şahit olmuştum ve sevinmekle birlikte bu durumun vekillerimiz tarafından da hissedilmesi beni umutlandırmıştı.

Belirtmek istiyorum ki: Herkesin ortak derdinin Adıyaman olduğunu söyleyebiliriz.

Yerel Basının gündemi: Adıyaman ve Adıyaman’ı gündemden düşürmemek için sürekli çırpınıyor…

Vekillerin yaptıkları ve yapması gerektiklerini sıralarken hepimizin unuttuğu bir durum var ki bu durum Ahmet AYDIN

Ahmet Aydın’dan yeterli derecede faydalanamıyoruz.

Sürekli basit ve bireysel işlerimizle adamları bunaltmadık mı?

Artık tayin işleriyle vekilleri uğraştırmayı, enerjilerini Adıyaman için harcamaları için fırsat tanıyın.

Depremin beşinci gününde Valilik Koordinasyon merkezinde vekillerden ilginç isteklerin istendiğine bizzat şahit olduğum da sinir krizi geçirmemek için kendimi zor tutmuştum.

Dönemin valisinde bana konteyner niye ayarlamadın diyen bir vatandaşa enkazlarda cesetlerimiz var utanmıyor musun dediğimde vatandaş sessizce valiliği terk etmek zorunda kalmıştı.

08/02/2024’te Adıyaman’a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan istenilenleri basında okuyunca vekillerimize üzüldüm.

Vekillerden farklı isteklerini miting meydanında farklı gösterdiklerinde Cumhurbaşkanına nasip cevap verecekler diye merak etmeye başladım.

Kıyameti yaşadık ve yaşamaya devam ediyoruz. Vatandaşların milletvekillerinden istekleri farklı mecralarda çok farklıyken miting meydanında dillendirmemeleri vekilleri zor durumda bıraktıklarını bir an düşünmelerini istiyorum.

Olması zorunlu olan araç istasyonu ve Sincik’e yol yapılması isteği nedir ya?

Şehrin canlanması için teşvik isteyin, organize sanayisini canlandırılması için hibe programlarının devreye alınmasını; okulların, hastanelerin yetersizliğini düşünemediniz sanırım.

Vekillerimiz sizler Adıyaman’ının ne gibi ihtiyacını olduğunu çok iyi biliyorsunuz ve isteklerimiz ivedi olarak çözülmesi için beş vekilimizden de olağanüstü çaba beklediğimizi bilmelerini istiyoruz.

Vekillerin artık gerçekleri daha iyi görmeleri için birilerinin sorunları sürekli gündeme getirmelerini gerekmediğini düşünüyorum.

Başta Ahmet Aydın ve mevcut milletvekillerinin Adıyaman’ın kalkınması için bütün bürokratik engellerin kaldırılması için beklentilerimizin olduklarını bilmelerini istiyorum.