(BAĞIMSIZ KÜRSÜ)

Önce hepimizin dört gözle beklediği şu sevindirici haberi sizlerle paylaşayım. İster inanın, ister inanmayın takdir sizin. Bana inandırıcı gelmiyor. Bu ay sununa kadar 5 bin adet afet konutun teslimi hedeflendiği, yıl sonuna kadar yani, 10 ay sonra da 35 bin konut daha vatandaşa teslim edilecekmiş!

Bunu ben söylemiyorum, bu müjdeyi çiçeği burnunda ki vekilimiz RESUL KURT söylüyor.

ŞİMDİ GELELİM ESAS KONUMUZA:

Yaklaşık dört yıl önce demişiz ki; Dünyanın 6. Türkiye'nin en büyük barajı Atatürk Barajı ayaklarımızın dibinde. Bu baraj için bir ilçe, 10’larca yerleşim merkezi ile en verimli tarım arazilerimizi feda etmiş, buna karşılıkta başta sulamada olduğu gibi hiçbir nimetinden doğru-dürüst yararlanamamışız.

Baraj gölü bize, biz baraj gölüne bakmış beceriksizliğimizi, sahipsizliğimizi bugüne kadar hep seyretmişiz!

Bugün bakıyoruz, o günden bu güne ADIYAMAN’DA değişen bir şey yok. Bu işe öncülük yapan bir kuruluş, bir siyasetçi, bir müteşebbis çıkmamış. Çıkması içinde bir takım kurumlar öncülük yapmamış hep yerinde saymış!

Evet, o gün demişiz ki; ADIYAMAN BALIKCILIKTA NEDEN YOK! Bu gün bakıyoruz balıkçılık sektörü 20 yılda 80 kat büyürken, Atatürk Barajına en çok kıyısı olan ADIYAMAN'IN adı yok!

Dün bizi geriden izleyen, ancak bugün birçok konuda bizden 20-25 yıl önde giden ŞANLIURFA İL TARIM MÜDÜRÜ MEHMET AKSOY açıklıyor;

“BİRECİK, BOZOVA, HİLVAN ve SİVEREK ilçelerimizde bulunan 40 tesiste, 20 bin ton balık üretiyoruz. Ürettiğimiz, ALABALIK, SOMON, ŞABUT ve SAZAN balıklarının çoğunu ihraç edip ülke ekonomisine 100 milyon dolar katkı sağlıyoruz.

Devlet bu tür işletmeler yüzde 75’e yakın hibe desteği veriyor. Devlet yalınız para vermiyor, Bilgi veriyor, yer veriyor, alan veriyor.”

Buyurun bizim anlı-şanlı yöneticilerimize, her konuda pembe tablolar çizen siyasilerimize, STK’ larımıza ders olsun, örnek olsun, derslerine iyi çalışsınlar, bu vatandaşın vebalından kurtulup aldıkları paranın, oturdukları makamın hakkını versinler, ellerini vicdanlarına koysunlar!

Bu geçiş döneminde, elimizdeki bu potansiyeli iyi değerlendirip, vatandaşa iş-aş-ekmek gençlerimize geleceğin yolunu açsınlar. Atatürk Barajı bize biz ona bakmayalım artık. Vatandaşa ve sektörün önemli firmalarına öncülük etsinler!

ATI ALAN ÜSKÜDAR'I GEÇERKEN, BİZ YİNE SAHİPSİZ MEMLEKET DİYİP, DİZİMİZE VURMAYA DEVAM ETMEYELİM!

Tüm ifadeler:

29Murat Çeliker, Mesut Karayılan ve 27 diğer kişi