(Bağımsız Kürsü)

Mütevazı, birleştirici, toplumun her kesimiyle barışık,”HALKIN VEKİLİ” AV. ABDURRAHMAN TUTDERE ile yola çıkan ADIYAMAN, mahalli seçimlerde bir tarih yazarak TÜRKİYE'NİN gündemine oturduğu gibi, dış basında da yerini aldı!

Böylece; Birçok konuda bir kenara itilen, unutulan-unutturulan, depremde bile 3-5 gün sonra hatırlanıp “HELALLİK” istenen bu kent kendisine sahiplik etmeyenlere büyük bir ders verdi!

Gündemden düşmeyerek bir şekilde kendi-kendine sahip çıkıp, örnek bir zafere imza atarak halkın gücünün nasıl olduğunu gösterdi!

“HALKIN VEKİLİ” ABDURRAHMAN TUTDERE 6 yıllık vekillik deneyimi ile ADIYAMAN sorunlarını çok iyi bilen, sürekli bu sorunları meclise taşıyarak takipçisi olan, ilgililerin dikkatine sunarak gündemde tutup çözümler arayan TUTDERE ADIYAMAN'A belediye başkanı olarak hizmet etmede bende varım, “HALKIN BELEDİYE BAŞKANI” olacağım dedi ve yola çıktı!

TUTDERE genelde kadın ve gençlerden aldığı destekle, belediye başkanlığını “ÇANTADA KEKLİK” görenlerin karşısında yüzde 50 oy alarak en yakın rakibine yüzde 23'e yakın fark atıp halkın zaferini ilan etti!

Bu halkın gücü, bu halkın zaferi 22 yıldır bu kentin kaderini ellerinde tutanlara, geleceğini belirleyenlere bir ders olur mu?

Bilemem, içlerine sindirsinler, şapkalarını önlerine koyup iyi düşünsünler!

Şimdi, “HALKIN VEKİLİ” “HALKIN BELEDİYE BAŞKANI”

Depremden sonra yeterli ilgiyi görmeyen, birçok konuda kimin ne yaptığı belli olmayan, birtakım belirsizliklerin, umutsuzluğun, karamsarlığın yanında 118 bin kişinin konteynerlerde yaşadığı, elini nereye atsan lime-lime dökülen bir kentin BELEDİYE BAŞKANI!

Peki, halkın umudu, “HALKIN BELEDİYE BAŞKANI” SAYIN TUTDERE nerelerden başlamalı nelere ağırlık vermeli?

Yol, su, kanalizasyon, peyzaj, çevre ve ulaşım gibi, alt ve üst yapı çalışmalarının yanında, özelikle bu kentin SOSYAL BELEDİYECİLİĞE ihtiyacı var.

Sosyal- ekonomik ve ADIYAMAN'IN kültür ve kimliği ortada. Bu güne kadar bu kentte rastlanmayan “ASKIDA EKMEK” kuyrukları bu kent için utanç tablosu.” Ortak Akılla” bu soruna acil çözüm bulunmalı!

Özellikle yardıma muhtaç yetim ve öksüz çocuklar hızlı bir şekilde tespit edilip bunların yaşam standartları yükseltilmeli!

Bilindiği üzere, LGS-KPS-LYS gibi sınavlara hazırlanan ve evlerinde ders çalışma ortamı olmayan öğrencilerimiz, 200 kişilik kapasiteli İl Kütüphanesinde yer bulabilmek için sabahın erken saatlerinde kuyruğa giriyor. Bunlar için acil olarak çağdaş ve modern MAHALLE KÜTÜPHANELERİ ve ETÜT MERKEZLERİ programa alınıp kısa bir dönemde ihtiyaca göre hayata geçirilmeli!

Ayrıca, bu kentte acil olarak MAHALLE KREŞLERİNE ihtiyaç var. Çocuklarımıza, sağlıklı, eğitici, eğlenceli bir ortam hazırlamak, bu konuda sıkıntılı aileleri rahatlatmak için şimdiden kollarımızı sıvamamız lazım!

Birçok sorunun yanında, bunlar benim âcizane hızlandırılması istenilen bir-kaç önerim, zaten SAYIN TUTDERE’NİN programında var.

HEP BİRLİKTE TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ! “MESELE MEMLEKET MESELESİ”