(Bağımsız Kürsü)

Her ne kadar, KAHRAMANMARAŞ, MALATYA bizden önce davranıp kaymağını önlerine çeksellerde, bizimkilerde gittiler-geldiler, bıkmadılar-usanmadılar ADIYAMAN gerçeklerini ortaya koyup ADIYAMAN için çok önemli bir yatırımın sözleşmesine imzayı attılar.

TİCARET ve SANAYİ ODASI’NIN genç ve dinamik başkanı ve uyumlu bir çalışma içerisinde gözüken ekibinin çalışmaları sonucu; ASELSAN, ROKETSAN, TUSAŞ ve HEVALSAN öncülüğünde ADIYAMAN’DA kurulacak üretim tesisiyle SAVUNMA SANAYİ’YE üretim yapacak.

500 Milyonluk bir yatırım hedefleniyor.

İlk etapta, SAVUNMA SANAYİ’YE KABLO-KONNEKTÖR üretecek.

Yine ilk etapta, 200 kişiye iş imkânı sağlanacak.

Önemli bir gelişmede, yerli yatırımcımız “DİCLE GRUBU” ile iş birliği yapıp yerel yatırımcıların önünü açacak.

Bu konuda ATSO başkanının birde çağrısı var; “BU KURULUŞ VE YATIRIMLARLA ALAKALI BİR FİKRİ VE PROJESİ OLANLAR VARSA BUYURSUN GELSİN, BİRLİKTE HAREKET EDİP İLGİLİLERLE GÖRÜŞELİM.”

BİR İKİNCİ GELİŞME IPARD PROJESİ:

Bu proje içerisinde 42 il vardı. Gelişmelere bakılınca, yaklaşık 15 yıl bu kapının önünde bırakılmışız. Komşu illerimizden KAHRAMANMARAŞ, ŞANLIURFA, MALATYA bu programın içinde yer alırken, o dönem çok etkili siyasetçilerimiz “ADIYAMAN'A ÇAĞ ATLATIK” derken, bir türlü bu kapıyı açtırıp içeri girememiş,15 yıl bekletilmişiz!

Her ne kadar son alınan kararla bu kapsama tüm iller dâhil edilmişse de, ATSO başkanı bu çalışmalarda bizim çok büyük emeğimiz var diyor.

IPARD, BİR “AVRUPA BİRLİĞİ ORTAK TARIM PROGRAMI.”

Şimdi ADIYAMAN “KIRSAL KALKINMA PROGRAMI” içerisinde.

Kırsal bölgelerin kalkınmasına yönelik projelere destek ve hibe veriyor. Bu programın içerisinde kırsal kesim için yok-yok. Tarımsal ve hayvansal konular, çiftçilik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi, su ürünleri, alt yapı yatırımları, yol, köprü, atık yönetimi, enerji yatırımları, katma değerli ürünler, kırsal turizm, çiftçilere yönelik danışmanlık hizmetleri, kırsal kesim için ne istersen o var.

Böyle bakınca manzara çok güzel!

Güzel-Güzel de bu programlara sahip çıkacak, elini taşın altına koyacak, öncülük yapacak yöneticiler, kurum ve kuruluşlar var mı?